Vaak sanoo vakuuttava varjeluskoira?

Rasalla on ongelma – Rasa ei hauku vaan Rasa vaakkuu!

"Mulla on asiaa, äänestä viis!"
”Mulla on asiaa, äänestä viis!”

Rasa-raukkahan haukku äänensä jo pentuna käheeksi, mulle tullessaan se vaakku kuin ankka. Oliskohan se ollut jotain 8 kuukauden ikäinen, kun ääni alkoi vasta kirkastua ja haukku tuli normaaliksi. Sitten mentiin ekoihin treeneihin, koira huusi sen pari tuntia autossa, ja ääni jäi sille tielle. Nyt siis kuukauden verran Rasan ääni on ollut taas käheänä: kotioloissa kun se haukkuu vaikka äänille, sitä ei huomaa, mutta treeneissä kentällä tullessa ääni on jo painuksissa, loppuvaiheessa se muistuttaa taas vaakkumista.

kimu1106b
”Minullakin on mielipiteitä! Ja kova ääni!”

Maalimies ihmetteli ääntä jo heti ensimmäisellä kerralla, ja sanoi, että kurkku/nielu olisi hyvä tutkituttaa, ettei siellä ole mitään ongelmaa. Kun vein Kimun rokotuksille, kysyin eläinlääkäriltä, miten tuota pitäisi lähteä tutkimaan. No eläinlääkärihän piti mua jotakuinkin hulluna, kun selitin, että koiralla käheytyy ääni, kun se haukkuu tunti tolkulla… Tunnusti kyllä samalla, ettei ole näiden asioiden asiantuntija, eikä näin ollen osaa neuvoa toimintaa kovinkaan tarkasti.

Soitin nyt loppuviikosta sitten toiselle vastaanotolle, ja siellä hoitaja kävi selvittämässä asiaa eläinlääkärille. Kuulemma ”joillain koirilla nyt vaan menee ääni haukkumisesta”. En ole tähän ”diagnoosiin” ollenkaan tyytyväinen, sillä haukkuuhan ne muutkin koirat, ja lisäksi Rasalla ei se ääni ehdi palautua muutamassa päivässä. Kuulemma viikko pitäisi pitää ääntä levossa, ja sitten vasta katsotaan, jos on vielä tarvetta. No, Rasa on nyt ollut kolme päivää lähes poikkeuksetta haukkupannan kanssa, että kaikki mahdollinen ylimääräinen louskutus pysyisi poissa, mutta toistaiseksi ei ainakaan ole vielä muutosta. Ja siksi toisekseen, entä jos se ääni kirkastuukin tässä viikossa, mutta ensimmäisissä treeneissä loppuu taas? Kun joku syy siinä on oltava, että se ääni käheytyy suhteellisen vähällä käytöllä.

kimu1106c
Kimu osaa jo irrotuksen, muttei pysty vielä haukkumaan vartioinnissa

No, täytyy katsoa viimeistään torstai-aamuna, mikä on Rasan äänen tilanne, ja soittaa sitten sen mukaan uudestaan eläinlääkärille. Todennäköisin vaihtoehto on, että jos se ääni yhtään levolla paraneekaan, niin ekoissa treeneissä se on taas finito…

 

Kuvien suttuisuus johtuu siitä, että napsin ne suoraan edeltävien treenien videoilta. Kivaa kun saa treenejä talteen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s