Ekoja treenejä Rasan kanssa

Rasan kanssa ollaan oltu nyt kaksi kertaa ipo-treeneissä. Käytännössähän se siis tarkoittaa, että Rasa on nyt kaksi kertaa leikkinyt sen ”oman” maalimiehen kanssa, että mistään sen jännittävämmästä ei vielä tässä vaiheessa ole kyse.

Hieno leikkijäkoira saa pitää saaliinsa!

Maalimies on antanut Rasasta paljon kannustavaa palautetta. Saalisviettiä kuulemma löytyy vaikka jaettavaksi (tämähän ei tullut minään yllätyksenä), lisäksi Rasa on saanut kehuja reippaudesta ja rohkeudesta. Haukkuminen on tosin vielä vähän päämäärätiedotonta, kun pitää seilata maalimiehen edessä ilman mitään kohdistamista. Lisäksi viime kerralla saatiin kotiläksyksi ”rauha”-käskyn opettamista. Tarkoitus siis olisi, että voisi rentoutua lelu/patukka/tyyny/mikä vaan suussa, ilman että pitää alkaa repimään ja raatelemaan sitä. Tätä ruvetaan nyt harjoittelemaan lelulla siten, että leikkiessä antaa lelussa kiinni olevasta narusta löysää ja ”rauha” sekä rauhoittelua, sitten käsky ”revi”, josta ruvetaan taas yhdessä leikkimään ja vetämään.

Potentiaalisena ongelmana meillä kuitenkin on Rasan haukku. Sehän kuulosti pentuna ihan ankalta, eikä sillä oikein koskaan ole ollut sellaista kantavaa, kirkasta haukkua. Kun oltiin kasvattajan luona treenailemassa, silloin se haukkui puhtaasti, muuten en ole oikein kiinnittänyt huomiota haukkuun. Nyt ensimmäisellä treenikerralla Rasa oli sitten haukkua louskuttanut noin kaksi tuntia lähes putkeen autossa omaa vuoroaan odotellessa, ja ääni oli tästä sitten käheytynyt ankka-ääneksi. Maalimies oli tästä vähän huolissaan, ja vetosi siihen, että haukkuuhan ne muutkin koirat ilman äänen menetystä. Suositteli tutkituttamaan nielun mahdollisten ongelmien varalta. Kuulemma nielusta mahdollisesti löytyvät ongelmat ei automaattisesti tarkoittaisi sitä, että harrastus saisi jäädä sikseen, vaan sen perusteella voisi sitten suunnitella treenit mahdollisimman paljon ääntä säästäviksi.

Rasalle voisi laittaa rokotukset jo kesäkuun alusta, ja ajattelin tutkituttaa sen kurkun sitten samalla reissulla. Kimun käydessä rokotuksilla pari viikkoa sitten kerroin eläinlääkärille Rasan tilanteesta, mutta hän myönsi, ettei ole mitenkään tämänkaltaisten ongelmien asiantuntija. Maalimieheltä saatiin kuitenkin vinkkiä hyvästä eläinlääkäristä, joten tiedän ainakin mistä rupean kyselemään jatko-ohjeita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s